$ 50.000.000.000 i Bitcoin och Cryptocurrency som flyter ut från Kina: Rapportera

Mer än 50 miljarder dollar i kryptovaluta flydde från Kina-baserade plånböcker under de senaste 12 månaderna, enligt blockchain-analysföretaget Chainalysis.

Den kinesiska regeringen tillåter bara sina medborgare att flytta 50 000 USD eller mindre ut ur landet varje år

Rika kinesiska medborgare har traditionellt lagt till grund för denna reglering genom att sänka pengar i fastigheter utomlands eller genom att driva investeringar genom skalföretag, även om regeringen enligt uppgift har arbetat för att stoppa detta.

Nu verkar några av samma medborgare vända sig till krypto, enligt en rapport från Bitcoin Revolution.

”Under de senaste tolv månaderna, med Kinas ekonomi som drabbats av handelskrig och devalvering av yuanen på olika punkter, har vi sett över 50 miljarder dollar i värde cryptocurrency flytta från Kina-baserade adresser till utländska adresser. Uppenbarligen är inte allt detta kapitalflykt, men vi kan tänka oss 50 miljarder dollar som det absoluta taket för kapitalflykt via cryptocurrency från Östasien till andra regioner. ”

Kinesiska medborgare har specifikt använt den amerikanska dollarbundna Tether (USDT) för kapitalflykt, liksom andra syften.

USDT representerar 93% av allt stablecoin-värde som flyttas av adresser från Östasien

Sammantaget dominerar stablecoin-användningen Östasien-regionen, vilket representerar 33% av transaktionsvärdet på kedjan, jämfört med 21% i Västeuropa och 17% i Nordamerika. Detta beror delvis på den kinesiska regeringens beslut 2017 att förbjuda direkt utbyte av yuan för cryptocurrency.

Som region är Östasien världens största kryptovalutamarknad, ansvarig för 31% av all kryptovaluta som genomförts under de senaste 12 månaderna.