Amerikaanse aanklagers Schepper van Anti-Money Laundering Bitcoin Over Laundering Money

In een ironische wending werd Rowland Marcus Andrade, de maker van AML BitCoin (ABTC) en de NAC Foundation, aangeklaagd wegens het witwassen van geld door het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ), een rechtbank die de zaak aanhangig maakt.

Hij zou beleggers hebben opgelicht met behulp van ‚materieel valse en frauduleuze‘ voorwendselen en beloftes.

De U.S. Security and Exchange Commission (SEC) heeft ook parallelle criminele acties tegen Andrade en zijn lobbyist Jack Abramoff aangekondigd.

SEC beweert dat de in Nevada gevestigde NAC Foundation minstens $5,6 miljoen van meer dan 2.400 investeerders heeft opgehaald door de verkoop van penningen die later zouden kunnen worden omgezet in AML BitCoin.

Super Bowl, Panama, en verduisterde fondsen…

De verdachte organiseerde een eerste muntaanbod (ICO) dat tot doel had 100 miljoen dollar op te halen in 2017. Alle AML-munten zouden worden omgezet in ‚AML-bitCoin‘, die werd gepromoot als de eerste ‚AML/KYC/Patriot Act-munt‘ die in overeenstemming zou zijn met biometrische identificatie.

Onder het voorwendsel van een strikte regelgeving bedacht Andrade, samen met zijn partners wiens namen niet zijn genoemd, een plan om beleggers te bedriegen met miljoenen dollars.

Er werd een ‚afwijzingscampagne‘ vervalst met een niet bestaande SuperBowl advertentie en er werden valse verklaringen afgelegd over de wijdverspreide adoptie in Panama.

Andrade kocht een huis van $730.000 met verduisterde middelen die volgens de investeerders werden besteed aan de ontwikkeling van het project.

AML BitCoin leeft verder

Ondanks alle fraude die achter de schermen plaatsvond, bleef de Twitter-handgreep van AML BitCoin Investor actief.

In april jl. werd de zachte lancering ervan gevierd na het tweeten dat het voor Amerikaanse burgers handiger zou zijn om hun stimulerende controles in ABTC te ontvangen.